Jessheim

Pedagoger

Påmeldingen for høsten
2022 åpner i uke 22!

Elita Bjørknes

Daglig leder og ny eier av Jessheim Danseskole, hvor hun de siste 3 årene har vært en av dansepedagogene. Elita har en genuin interesse for dans, bevegelse og fysisk aktivitet og har flere års skolegang i feltet.
Elita har danset siden hun kunne gå, og fikk tidlig muligheten til å være med i en danseutveksling i samarbeid med Nasjonalballetten i Norge, og i Beograd på slutten av 80-tallet. Etter endt skolegang i nord reiste Elita til USA i 1997 der hun tok utdannelse i Dance Production ved Virgina Community college. Året 1999 startet Elita studiet sitt i London ved Laban Studio Center der hun tok diploma: Professional Diploma Community Dance Studies, med fordypning i moderne dans. Året etter ble det ett ettårig videreutdanning ved Den Norske Balletthøyskolen (Norges Dansehøyskole fra 2011), der hun studerte forebyggende og terapeutisk dans og bevegelse. Ved siden av studiet jobbet hun som pedagog og trener. Året som fulgte, 2001, valgte Elita å ta et friår som danser, koreograf og skuespiller i Norge og i Sverige. Året 2002 ble det ett år ved Skolen for samtidsdans, for å utvikle seg som danser og koreograf.
I 2006 ble Elita ferdig med sin Bachelor i dans og pedagogikk, med spesialisering i dans og bevegelsesveiledning ved Den Norske Balletthøyskolen (Norges Dansehøyskole). Under studieårene var Elita i 2004 og 2005 i Gambia, Banjul for to ulike danseprosjekter i samarbeid en dans og musikkgruppe fra Eco-Center. Siden 2006 har Elita undervist ved ulike danseskoler i Oslo, Bærum og Ullensaker. I tillegg har hun jobbet som trener, foredragsholder og lærer i Akershus. Elita ser frem til en spennende tid med alle elever, foresatte og pedagoger ved Jessheim Danseskole.

Johanne Heggenes Anuglen

Johanne er utdannet ved Norges dansehøyskole (2018) og har en bachelor i dans med pedagogikk, fordypning i jazzdans. Hun har også praktisk pedagogisk-utdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo (2019). Johanne er oppvokst på Vestlandet. I 2011 flyttet hun til Bergen for å gå danselinjen, og ble i 2013 med i ESC- ungdomskompani, et kompani for unge dansetalenter i Hordaland. Etter endt videregående startet hun sin utdannelse ved Norges Dansehøyskole. Ved siden av utdanning medvirket hun som danser i Heilar Dansekompani. Hun har undervisningserfaring fra blant annet barnedans, klassisk ballett og jazzdans.

Synne Johansen

Synne har studert dans med fordypning Hip hop ved Bårdarakademiet i Oslo. Før det gikk hun forstudium ved Follo folkehøyskole med grunnfag jazz og moderne.

I 2018 var Synne koreograf og danser for Myra ved øyafestivalen, kadetten og skral. Har danset for Wenche Myhre i spektrum og danset på det Norske Teateret i stykket Kasimir og Karoline. Det siste året har Synne vært 4 måneder i LA og lært fra de beste kommersielle koreografene i verden.
Lever for å danse og er lidenskapelig opptatt av livslang læring innenfor dans.

Silje Olava Bakken

Silje Olava ble utdannet ved Norges Dansehøyskole (NDH) våren 2015 med en bachelor i dans og pedagogikk, med fordypning i jazzdans. Hun jobber nå fulltids som dansepedagog, freelance danser og koreograf, både nasjonalt og internasjonalt. Etter endt utdanning ved NDH har hun undervist ved Oslo Kulturskole og Jessheim Danseskole, hvor hun underviser både barn, ungdom og voksne innenfor en rekke dansestiler. Våren 2019 fullførte hun PPU, praktisk pedagogisk utdanning, ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Som freelance danser varierer oppdragene fra show og forestillinger, til TV-opptredener og musikkvideoer. «Jesus Christ Superstar», «Spellemann på Taket» og Norgesturnè med Tommy Steines stand up show «Latterlig Livredd» er noen av engasjementene Silje Olava har vært innom. I tillegg har hun høstet kunnskap under lengre og kortere opphold i utlandet. Hun bodde 3 måneder i Paris via utveksling fra NDH, og tatt klasser i New York, Uganda, Ukraina og Los Angeles. ​Hun har også undervist internasjonalt gjennom workshops i Kampala, Uganda, og Macau, Kina.

Som kunstnerisk ansvarlig og koreograf har Silje Olava reist tre turer til Macau for å delta på den prestisjefylte International Youth Dance Festival. Første gang med en fusion mellom norsk folkedans og moderne samtidsdans, og to turer med hip hop kompaniet Radix Dance Crew hvor hun er både med-leder, danser og søknadsansvarlig. Med Radix har hun satt opp forestillingen «Blikkbox» på dansefestivalene “Tid for Dans” og “Dansekunst for Barn” arrangert av Dansekunst i Grenland, og «Infected» som premierte på Geilo februar 2019. Høsten 2019 og våren 2020 jobber hun som koreograf og danseinstruktør på musikalen «Rock of Ages» som premierer mars 2020 på Otta Kulturhus.

Som produsent satte Silje Olava sommeren 2017 opp to forestillinger; en barneforestilling som premierte på Kilden Teater 1.juli, og forestillingen «Feast Your Eyes» (FYE) i Kampala senere samme måned. FYE var et samarbeidsprosjekt med lokale utøvere fra Kampala der de fremførte resultatet av en 2 ukers intensiv prosjektperiode. Våren 2020 startet hun et nytt prosjekt i Oslo med to musikere i spissen i samarbeid med dans.
Som freelance danser varierer oppdragene fra show og forestillinger, til TV-opptredener og musikkvideoer. «Jesus Christ Superstar», «Spellemann på Taket» og Norgesturnè med Tommy Steines stand up show «Latterlig Livredd» er noen av engasjementene Silje Olava har vært innom. I tillegg har hun høstet kunnskap under lengre og kortere opphold i utlandet. Hun bodde 3 måneder i Paris via utveksling fra NDH, og tatt klasser i New York, Uganda, Ukraina og Los Angeles. ​Hun har også undervist internasjonalt gjennom workshops i Kampala, Uganda, og Macau, Kina.